Torskrygg med citron- och ostronsås

Torskrygg med citron- och ostronsås

Ingredienser

4portioner

  • 4 x 100g
    torskrygg med skinn
  • 8st
    medelstora färska ostron
  • 4msk
    finhackad schalottenlök
  • 2dl
    vitt vin
  • 1dl
    fiskfond, ej koncentrat
  • 1dl
    vispgrädde
  • 3msk
    citronsaft
  • 40g
    smör

salt

    Garnityr:

    • 4nypa(or)
      kryddkrasse
    • 50 g
      sockerärtor

    Så lagar du

    1. Öppna ostronen och skär loss dem från skalet, se upp så att inget splitter från skalet kommer med. Grovhacka 4 av ostronen, låt 4 vara hela. Ställ åt sidan.

    2. Smörj en traktörpanna med 10 g smör och strö över den finhackade schalottenlöken. Placera därefter torskryggarna med skinnsidan upp på löken. Slå på fond och vitt vin, täck med lock eller smörpapper. Låt småkoka i ca 5 minuter eller tills fisken har en kärntemperatur på 42 grader.

    3. Lägg torsken på ett fat, täck med plastfolie och ställ i ugn på 50 grader.

    4. Tillsätt grädden i fiskfonden och koka ihop tills att 2 dl återstår, häll i citronsaften och smaka av med salt, sila. Vispa i smöret samt lägg i hackade ostron.

    Upplägg:

    Lägg upp en bit fisk på varje tallrik och fördela såsen runt om, garnera med ett helt ostron ovanpå. Strö över tex finstrimlade sockerärtor, kryddkrasse eller gräslök.

    Dela det här receptet med dina vänner!