Ingredienser
4portioner
- 4 x 100gtorskrygg med skinn
- 8stmedelstora färska ostron
- 4mskfinhackad schalottenlök
- 2dlvitt vin
- 1dlfiskfond, ej koncentrat
- 1dlvispgrädde
- 3mskcitronsaft
- 40gsmör
salt
Garnityr:
- 4nypa(or)kryddkrasse
- 50 gsockerärtor
Så lagar du
1. Öppna ostronen och skär loss dem från skalet, se upp så att inget splitter från skalet kommer med. Grovhacka 4 av ostronen, låt 4 vara hela. Ställ åt sidan.
2. Smörj en traktörpanna med 10 g smör och strö över den finhackade schalottenlöken. Placera därefter torskryggarna med skinnsidan upp på löken. Slå på fond och vitt vin, täck med lock eller smörpapper. Låt småkoka i ca 5 minuter eller tills fisken har en kärntemperatur på 42 grader.
3. Lägg torsken på ett fat, täck med plastfolie och ställ i ugn på 50 grader.
4. Tillsätt grädden i fiskfonden och koka ihop tills att 2 dl återstår, häll i citronsaften och smaka av med salt, sila. Vispa i smöret samt lägg i hackade ostron.
Upplägg:
Lägg upp en bit fisk på varje tallrik och fördela såsen runt om, garnera med ett helt ostron ovanpå. Strö över tex finstrimlade sockerärtor, kryddkrasse eller gräslök.