Tortellini i en krämig tomatsås

Publicerat:
2022-05-04Tillagningstid:
Busenkel vardagsmat med lite guldkant. Det gillar vi! Du svänger ihop denna rätt ganska snabbt och enkelt med få ingredienser. Tomatsåsen kan du behålla simpel som jag har gjort nedan eller smaksätta med chiliflakes, färsk chili, oregano, basilika, mozzarella eller någon annan smak som tilltalar dina smaklökar.
Ingredienser
4portioner
- 500gfärsk tortellini med valfri fyllning
- 1stgul lök
- 2stvitlöksklyftor
- 400gkrossad tomat
- 1msktomatpuré (kan uteslutas)
- 2dlgrädde (valfri fetthalt, jag tog vispgrädde)
- 1dlvatten
- salt & peppar
- olja till stekning (raps- eller olivolja)
Så lagar du
- Hacka lök och vitlök fint. Om du jobbar med färska tomater hackar du dom i små tärningar.
- Hetta upp olja i en stekpanna eller kastrull. Stek löken tills den får färg och mjuknar. Vänd i vitlök och stek lite till. Tillsätt tomatpuré och stek allting under omrörning i ca 1 min.
- Tillsätt krossad eller färsk tomat och fräs under omrörning i ca 2 min. Tillsätt vatten och låt sedan såsen puttra under lock på medelvärme i ca 20-25 min.
- Häll i grädde, smaka av med salt och peppar, låt såsen puttra utan lock på medelvärme i ca 10 min.
- Koka tortellinin, vänd ner i såsen och servera genast.
Toppa gärna med svartpeppar, färsk basilika och parmesanost vid servering.