Tortillas med friterad fisk

Publicerat:
2021-04-27Tillagningstid:
Färdiga tortillas är behändiga att ha i skåpet men de har inte mycket gemensamt med äkta tortillas. Vi gör tortillas på masa harina, ett majsmjöl som man traditionellt bakar tortillas av. Här serveras de med en mexikansk salsa, en avokadoröra och friterad fisk.
Ingredienser
4portioner
Tortillas
- 5dlmasa harina majsmjöl
- 4dlvarmt vatten
- 1tsksalt
Pico de gallo
- 3ekologiska tomater
- 1kruk(or)koriander
- 1silverlök
- 1klyfta(or)vitlök
- 1chilifrukt
- 2limefrukter, saften
- salt och peppar
Avokadocreme
- 2avokados
- 1lime
- 1mskolivolja
- salt
Friterad sik eller gös
- 300ggös eller sik
- 1dlvetemjöl
- 2ägg
- 3dlpanko (ströbröd)
Så lagar du
Tortillas
- Blanda majsmjöl och salt.
- Häll i vattnet och blanda med handen till en smidig deg som inte är för torr.
- Täck och låt vila ca 30 minuter.
- Forma degen till golfbollsstora bollar.
- Pressa bollarna mellan bakplåtspapper, t ex med en stekpanna.
- Stek i gjutjärnspanna ca 1 minut, vänd och kör 30 sekunder till.
- Håll varma under handduk tills de är dags att serveras.
Pico de gallo
Pico de Gallo eller ”tuppens näbb” är en supergod snabblagad salsa som rörs ihop av några få ingredienser. Pico de gallo är en riktig nationalsås i Mexico.
- Finhacka alla ingredienserna.
- Smaka upp med limesaft, salt och peppar.
Avokadocreme
- Mixa avokadon slät tillsammans med limejuice, olivolja och salt.
Friterad sik eller gös
- Skär fisken i bitar på ca 30 gram.
- Vänd fiskbitarna i mjöl och ägg och till sist i panko.
- Fritera på 160 grader tills fiskbitarna är gyllene, ca 2-3 minuter.
- Garnera med finstrimlad rödkål.