Toscamazarin

Publicerat:
2021-05-07Tillagningstid:
Nötig och karamellig på samma gång!
Ingredienser
10portioner
Tosca
- 100gsmör
- 100gglukos
- 100gströsocker
- 100gvispgrädde
- 200gflagad mandel
Mördeg
- 200gflorsocker
- 200gosaltat smör
- 100gägg
- 400gkonditorivetemjöl
Mazarinmassa
- 345gmandelmassa
- 175gsmör, rumpstempererat
- 170gägg
- 30gkonditorivetemjöl
Så lagar du
Tosca
- Smält smöret tillsammans med sockret och grädden.
- Tillsätt glykosen. Koka till en ljus karamell (125–130 grader) under omrörning.
- Tillsätt den flagade mandeln till karamellen.
- Rör massan homogen. Låt svalna.
Mördeg
- I en blandare med vinge, blanda florsocker och smör till en jämn massa.
- Tillsätt resterande ingredienser och blanda dem till en deg.
- Låt degen vila i kyl i ca 20 minuter.
- Kavla ut mördegen (3 mm). Fodra formarna.
Mazarinmassa
- Blanda mandelmassa och smör till en jämn smet. Tillsätt äggen pö om pö. Blanda väl.
- Tillsätt mjöl. Blanda homogen.
Montering
- Fyll de fodrade formarna med massan.
- Baka på 180 grader i ca 15 minuter.
- Låt svalna i några minuter.
- Stryk med toscamassa. Baka av på 170 grader i ca 10 minuter, eller tills toscan blivit gyllenebrun.
- Låt svalna och plocka ut bitarna ut formarna.