Toscansk bönsoppa

Toscansk bönsoppa

    Publicerat:

    Ingredienser

    4portioner

    • 3st
      morötter
    • 4st
      selleristjälkar
    • 2st
      gula lökar
    • 2msk
      olivolja
    • 1/2st
      röd chilifrukt
    • 13dl
      vatten
    • 2tärning(ar)
      grönsaksbuljong
    • 100g
      färsk spenat
    • 1burk(ar)
      kokta vita bönor
    • 1burk(ar)
      körsbärstomater
    • 1/2tsk
      salt
    • bröd

    Så lagar du

    1. Skala morötter och lök. Tärna morötter och skiva selleri. Hacka löken och finhacka chilifrukten.

    2. Fräs alltsammans i olivolja i en stor gryta.

    3. Tillsätt vatten, buljongtärningar och tomater. Koka under lock 20-30 minuter.

    4. Ta bort grova stjälkar från spenaten och skjölj den noga. Lägg ner den i soppan tillsammans med bönorna och koka ytterligare 5 minuter.

    5. Smaka av med salt och peppar.

    Dela det här receptet med dina vänner!