Ingredienser
4portioner
- 3stmorötter
- 4stselleristjälkar
- 2stgula lökar
- 2mskolivolja
- 1/2ströd chilifrukt
- 13dlvatten
- 2tärning(ar)grönsaksbuljong
- 100gfärsk spenat
- 1burk(ar)kokta vita bönor
- 1burk(ar)körsbärstomater
- 1/2tsksalt
- bröd
Så lagar du
1. Skala morötter och lök. Tärna morötter och skiva selleri. Hacka löken och finhacka chilifrukten.
2. Fräs alltsammans i olivolja i en stor gryta.
3. Tillsätt vatten, buljongtärningar och tomater. Koka under lock 20-30 minuter.
4. Ta bort grova stjälkar från spenaten och skjölj den noga. Lägg ner den i soppan tillsammans med bönorna och koka ytterligare 5 minuter.
5. Smaka av med salt och peppar.