Toscansk brödsoppa

Publicerat:
2020-04-02Tillagningstid:
Här bjuder vi på en matig tosckansk brödsoppa som drygas ut med bönor. Till det ett knaprigt knäcke som bakas av gammalt bröd.
Ingredienser
4portioner
- 1morot
- 10cmpurjolök
- 4klyfta(or)vitlök, finhackade
- 1lök
- 2stjälkar blekselleri
- 1burk(ar)skållade tomater, hela
- 2dlvita bönor, kokta
- 2dlvatten
- olivolja
- vinäger
- salt och peppar
- 3dlljust gammalt bröd t.ex. baguette eller levain
- 1kruk(or)basilika
Så lagar du
1. Skär ner morot, purjolök, lök, blekselleri.
2. Svetta grönsakerna och vitlöken i lite olja i pannan.
3. Häll i de skållade tomaterna och vattnet.
4. Koka upp, tillsätt bönorna och koka ytterligare en stund. Tillsätt en skvätt vinäger för att få lite syra.
5. Skär brödet i mindre bitar.
6. Blanda ner det torkade brödet i soppan och rör om så att brödet får suga i sig av saften.