Toskanskt bröd
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
8portioner
- 1kgvetemjöl
- 300gmannagryn
- 50gjäst
- 1msksalt
- 1litervatten
- olivolja
- havssalt
- färsk rosmarin
Så lagar du
Häll ut bägge mjölsorterna på bakbordet och gör en grop i mitten.
Lös upp jäst och salt i vattnet och häll det i mjölgropen.
Arbeta ihop till en jämn deg. Låt den jäsa till dubbel storlek.
Dela degen i lagom bitar och tryck ut dem på bakpapper i långpanna.
Droppa 4 msk olivolja över varje bröd och bred ut oljan ordentligt.
Tryck ner fingrarna i degen och gör små gropar för oljan att rinna ner i.
Strö över lite havssalt och rosmarin.
Låt bröden jäsa i 20 minuter och grädda dem i 200 grader varm ugn i 25 minuter.