Toskanskt bröd

Publicerat:

Ingredienser

8portioner

  • 1kg
    vetemjöl
  • 300g
    mannagryn
  • 50g
    jäst
  • 1msk
    salt
  • 1liter
    vatten
  • olivolja
  • havssalt
  • färsk rosmarin

Så lagar du

Häll ut bägge mjölsorterna på bakbordet och gör en grop i mitten.

Lös upp jäst och salt i vattnet och häll det i mjölgropen.

Arbeta ihop till en jämn deg. Låt den jäsa till dubbel storlek.

Dela degen i lagom bitar och tryck ut dem på bakpapper i långpanna.

Droppa 4 msk olivolja över varje bröd och bred ut oljan ordentligt.

Tryck ner fingrarna i degen och gör små gropar för oljan att rinna ner i.

Strö över lite havssalt och rosmarin.

Låt bröden jäsa i 20 minuter och grädda dem i 200 grader varm ugn i 25 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!