Tropisk surströmming på rischips

Publicerat:
2020-08-18Tillagningstid:
Enkelt och smakrikt recept som passar bra för den som ska äta surströmming för första gången. Rörorna är fruktiga vilket döljer den starka surströmmingssmaken en aning. Om du vill kan du byta ut fisken till exempelvis matjessill.
Ingredienser
2 - 4portioner
- 2stsurströmmingar, urtagna och filéade
- 1stliten nätmelon
- 1knippa(or)färsk koriander
- 1stfärsk mango
- ½-1stjalapeno
- 1mskhonung
- ½stlime, saften
- salt och peppar
- 4-6strispapper
- 1literfrityrolja
Så lagar du
1. Hacka mangon och nätmelonen till små kuber.
2. Finhacka jalapenon och koriandern. Blanda med de resterande ingredienserna, utom surströmmingen.
3. Fritera rispapperet i olja på 180 grader i några sekunder.
4. Fördela salsan på rispapperet och toppa med surströmmingen.