Tryffel på choklad, grädde och kaffe

Publicerat:
2015-12-16Tillagningstid:
När du kokar kaffebönor i grädde tar grädden smak av dem. Kaffebönorna ger dessutom ett behagligt tuggmotstånd, när de är krossade i precis rätt storlek.
Ingredienser
- 4dlvispgrädde
- ½dlkaffebönor + lite att rulla i
- ½dlsocker + lite att rulla i
- 200gblockchoklad
Så lagar du
1. Koka upp grädde och tillsätt socker och kaffebönor. Låt sjuda några minuter på låg värme. Låt svalna lite.
2. Bryt chokladen i en skål och sila det fortfarande varma gräddkoket över chokladen. Rör om tills chokladen smält och smeten är jämn.
3. Klä en djup form med plastfolie och häll chokladsmeten i. Blir chokladlagret för tunt, använd plastfolien för att fösa chokladen till ena delen av formen.
4. Kyl i en dryg timme i kylen.
5. Mixa lite kaffebönor så att det fortfarande är lite grövre bitar kvar. Blanda med socker.
6. Skär den kylda chokladen i kuber och rulla i kaffeblandningen.