Tunna revbensspjäll med skånsk potatis

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    revbenssidor tunna revbensspjäll
  • grillkrydda
  • spiskummin
  • salt
  • 1kg
    fast potatis
  • 1st
    lök
  • 1dl
    grädde
  • svartpeppar

Så lagar du

Gör en kryddblandning av grillkrydda, spiskummin, svartpeppar och salt. Smörj in revbenssidorna, på båda sidorna med kryddblandningen, klappa väl. Låt revbenssidorna "stå och dra" cirka 1 timme i rumstemperatur.

Häll lite vatten i botten på en långpanna (för att revbensspjällen inte ska bränna fast). Lägg i revbenen och ringla över lite olja. In i ugnen på 200 grader.

Efter cirka 30 minuter pensla på glaceringen (se nedan), vänd revbensspjällen och glacera andra sidan och därefter 30 minuter till i ugnen med nya sidan upp.

Glacering:

2 msk oystersås
1 msk soyasås
1 msk honung
2 klyftor pressad vitlök
2 msk olivolja
1 msk sambel oelek
saften av 1 lime

Skånsk Potatis tid: ca 30 minuter

1 kg fast potatis
1 lök

Skala och tärna potatisen och löken i "kalopsstora" bitar. Lägg i en stekpanna och fräs i lite smör tills potatisen och löken fått lite färg. Häll därefter i skyn från långpannan med revbensspjällen (cirka 5 dl). Häll i 1 dl grädde, salt och svartpeppar. Koka upp och låt koka i 15-20 minuter.

Servera med sallad.

Dela det här receptet med dina vänner!