Tunnbröd

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Det här goda tunnbrödet är smaksatt med fänkål, och gräddas i en het stekpanna.
Ingredienser
20portioner
- 25gjäst
- 75gsmör
- 7dlmjölk
- ½ dlsocker
- 1tskstött fänkål
- 1tsksalt
- 3dlrågsikt
- 1 ½tskbakpulver
- 10-12 dlvetemjöl
Så lagar du
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det bli fingervarmt.
2. Rör ut jästen i lite av vätskan, häll sedan på resten av vätskan. Tillsätt socker, fänkål och salt. Rör om ordentligt.
3. Blanda ner bakpulvret i mjölet och rör ner mjölet i bunken, men spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig, låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
4. Ta upp degen och knåda den lätt. Dela degen i 20 bitar. Kavla ut varje bit till en tunn kaka.
5. Grädda kakorna en och en, i torr, het stekpanna. Det tar ca 2 minuter per sida. Lägg in kakorna i en bakduk och låt svalna.