Tunnbröd

Pauls tunnbröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det här goda tunnbrödet är smaksatt med fänkål, och gräddas i en het stekpanna.

Ingredienser

20portioner

  • 25g
    jäst
  • 75g
    smör
  • 7dl
    mjölk
  • ½ dl
    socker
  • 1tsk
    stött fänkål
  • 1tsk
    salt
  • 3dl
    rågsikt
  • 1 ½tsk
    bakpulver
  • 10-12 dl
    vetemjöl

Så lagar du

1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det bli fingervarmt.

2. Rör ut jästen i lite av vätskan, häll sedan på resten av vätskan. Tillsätt socker, fänkål och salt. Rör om ordentligt.

3. Blanda ner bakpulvret i mjölet och rör ner mjölet i bunken, men spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig, låt jäsa under bakduk i 40 minuter.

4. Ta upp degen och knåda den lätt. Dela degen i 20 bitar. Kavla ut varje bit till en tunn kaka.

5. Grädda kakorna en och en, i torr, het stekpanna. Det tar ca 2 minuter per sida. Lägg in kakorna i en bakduk och låt svalna.

Dela det här receptet med dina vänner!