Tunnbrödrulle med köttbullar

Publicerat:
2021-03-29Tillagningstid:
Det här är en riktigt lyxig tunnbrödsmacka som är extra god när den äts ute på äventyr!
Ingredienser
2 - 4portioner
- ca 300gblandfärs
- 1dlmjölk
- 0,5dlströbröd
- 0,5stfinhackad gul lök
- 1tsksalt
- 1krmpeppar
- 1tskkalvfond (valfritt)
- smör till stekning
Pepparrotskräm
- 1dlfärskost
- 1dlcrème fraiche
- efter smakpepparrot (valfritt)
- 1tsksalt
- efter smakpeppar
Till servering
- efter smakpicklad/inlagd gurka
- 8stsallad (ex romansallad)
- 2stskivade tomater
- 8stfärska tunnbröd
Så lagar du
Köttbullar
- Stek löken i smör på medelvärme tills den är ordentligt mjuk och genomskinlig. Låt svalna.
- Blanda mjölken med ströbrödet i en liten skål och låt dra 5-10 minuter.
- Blanda färsen med ströbrödsblandningen, löken och övriga ingredienser. Provstek en liten del av färsen och reglera med salt/peppar. Rulla köttbullarna i lagom storlek. Jag gillar när de är lite mindre, även om det är mer tidskrävande.
- Stek i stekpanna i 5-6 minuter tills de är genomstekta.
Pepparrotskräm
- Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Smaka av med salt.
Servering
- På ett tunnbröd: Bred ut pepparrotskrämen i botten och lägg på sallad, gurka och tomatskivor. Avsluta med köttbullarna och rulla. Ät direkt!