Tunnbrödrulle med surströmming

Publicerat:
2016-01-14Tillagningstid:
Nybörjare gör bäst i att rulla in några filéer av surströmmingen i en klämma av norrländskt tunnbröd, tillsammans med kokt skivad mandelpotatis, smör, gräddfil, rödlök, gul lök och toppad med lite finhackad dill.
Ingredienser
2 - 6portioner
- 2stmjuka tunnbröd
- 8stkokta och skivade mandelpotatisar
- 20gsmör
- 8strensade filéer av surströmming
- ½stgul lök, fint hackad
- ½strödlök, tunt skivad
- 1mskfinhackad dill
- salt och nymalen svartpeppar
Så lagar du
1. Smöra tunnbrödet, fördela alla ingredienser jämt över tunnbrödet, dock spara sista 3 cm på den övre delen. Börja rulla nedifrån så at den övre delen limmar fast så att rullen håller ihop.
2. Lägg i kyl och låta vila ca 20 minuter, skär sedan i ca 2 cm breda skivor.