Tunnbrödschips och dip med smak av kapris och basilika

Publicerat:
2017-01-11Tillagningstid:
En smaskig aptitretare du kan förbereda och bara ställa fram.
Ingredienser
4portioner
Tunnbrödschips
- 2bit(ar)fyrkantigt tunnbröd
- 2mskolivolja
- lite flingsalt
Dip
- 1burk(ar)stora vita bönor, 400 g
- en rejäl näve färsk basilika, grovhackad
- 1mskkapris
- 1mskpressad citron
- 1mskolivolja
- salt, nymalen svartpeppar
- 6-7stkörsbärstomater
- 1mskolivolja
- salt och peppar
- lite finhackad basilika
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175°. Pensla tunnbrödet med olivolja och strö över lite flingsalt. Dela varje brödbit i 12 rektanglar. Lägg på bakpapperklädd plåt och grädda gyllenbruna mitt i ugnen, 7-8 min. Låt svalna.
2. Dip: Skölj bönorna och låt rinna av väl. Lägg bönor, basilika, kapris, citronsaft och olja i en matberedare och kör till en inte alltför finhackad dip. Smaka av med salt och peppar.
3. Grovhacka tomaterna, blanda med olja, lite salt och peppar och låt dra 10 min. Lägg upp dipen på ett fat, gör en grop i mitten, häll i tomaterna och strö basilika över. Servera med chipsen.