Tunnbrödschips och dip med smak av kapris och basilika

Tunnbrödschips och dip med smak av kapris och basilika

Publicerat:

Tillagningstid:

En smaskig aptitretare du kan förbereda och bara ställa fram.

Ingredienser

4portioner

Tunnbrödschips

  • 2bit(ar)
    fyrkantigt tunnbröd
  • 2msk
    olivolja
  • lite flingsalt

Dip

  • 1burk(ar)
    stora vita bönor, 400 g
  • en rejäl näve färsk basilika, grovhackad
  • 1msk
    kapris
  • 1msk
    pressad citron
  • 1msk
    olivolja
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 6-7st
    körsbärstomater
  • 1msk
    olivolja
  • salt och peppar
  • lite finhackad basilika

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175°. Pensla tunnbrödet med olivolja och strö över lite flingsalt. Dela varje brödbit i 12 rektanglar. Lägg på bakpapperklädd plåt och grädda gyllenbruna mitt i ugnen, 7-8 min. Låt svalna.

2. Dip: Skölj bönorna och låt rinna av väl. Lägg bönor, basilika, kapris, citronsaft och olja i en matberedare och kör till en inte alltför finhackad dip. Smaka av med salt och peppar.

3. Grovhacka tomaterna, blanda med olja, lite salt och peppar och låt dra 10 min. Lägg upp dipen på ett fat, gör en grop i mitten, häll i tomaterna och strö basilika över. Servera med chipsen.

Dela det här receptet med dina vänner!