Tunnbrödsnittar med tonfisk

Publicerat:
2022-05-11Tillagningstid:
Lättgjorda snittar som du kan göra i förväg och förvara i frysen.
Ingredienser
18portioner
- 3rektangulära mjuka tunnbröd
- 200gtonfisk i olja (1 burk)
- 3sardellfiléer
- 1mskkapris
- 1tskdijonsenap
- 150gnaturell färskost
- 0,5dlfinklippt gräslök
- nymald svartpeppar
- ev salt
Garnering
- 1dlhackad dill
Så lagar du
- Häll av oljan från tonfisken. Blanda tonfisk, sardellfiléer, kapris och dijonsenap. Kör med mixerstav tills det är finfördelat. Tillsätt färskosten och gräslöken och mixa samman. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt.
- Fördela blandningen på 3 tunnbröd och rulla ihop. Rulla in i plastfolie och stoppa in i frysen.
- Ta ut rullarna och skär dem i bitar medan de fortfarande är halvfrysta. Doppa dem sedan ena snittytan i hackad till. Ställ dem på ett uppläggningsfat.