Tuttul – Tunnbröd

Publicerat:
2020-10-29Ingredienser
4portioner
Tuttulbröd
- 10gjäst
- 50gsmör eller olja
- 2½dlmjölk eller växtbaserad mjölk
- 3mskhonung
- 2tsksalt
- 1tskfänkålsfrö
- 1tskanisfrön
- 200grågsikt
- 300gekologiskt vetemjöl
- 5dlvetemjöl
- 300gkokt potatis
Så lagar du
1. Värm mjölk och smör till fingervarmt. Smula i jästen och rör om.
2. Lös upp honung och salt i degvätskan. Tillsätt fänkål och anis. Tillsätt rågsikt och 300 g vetemjöl. Blanda till en kladdig deg i en matberedare.
3. Låt jäsa i bunken i minst 2 timmar under handduk. Tillsätt potatis och 5 dl vetemjöl och körförsiktigt i blandare eller matberedare.
4. Stjälp upp degen och rulla ut korvar. Dela i 100 g stora degklumpar. Låt dessa jäsa i kyl i minst 6 timmar, helst 12 timmar.
5. Tag ut och kavla försiktigt någorlunda runda.
6. Värm ugnen till 250 grader. Lägg utkavlad deg på en silikonmatta eller bakplåtspapper. Baka sedan i cirka 4-6 minuter tills fin färg och uppblåsta bullar.
7. Tag ut och dela på diagonalen så man får två båtar att fylla med godsaker.