Fixarfesten – Två olika sorters rysliga cupcakes och bloddryck

Publicerat:
2020-03-11Tillagningstid:
Ingredienser
12portioner
- 12muffins
Frosting
- 200gfärskost
- 1,75dlflorsocker
- 2mskkakao
Italiensk maräng
- 2,25dlsocker
- ½dlvatten
- 4äggvitor
Garnering
- krossade mördegskakor med chokladsmak
- lakritskola till ögon
Ätbart glas
- 400gsocker
- 125mlglukos
- 2½dlvatten
Blod till cupcakes
- 1dlsirap
- 1dlrödbetsjuice
- 1dlsocker
- 200gfrysta hallon
Bloddryck
- 400gfrysta hallon
- 1dlsocker
- 3dlrödbetsjuice
Så lagar du
Baka muffins enligt grundrecept.
Frosting
1. Vispa florsocker och färskost till frostingen.
2. Lägg hälften av frostingen i en ny skål och blanda i kakaon.
Italiensk maräng
1. Värm socker och vatten till 121° på spisen.
2. När det når 115°, börja vispa äggvitan fluffig. Tillsätt sedan sockerlösningen i en tunnstråle och vispa allting tills det svalnat helt.
3. Lägg i spritspåse.
Montera ihop en första sortens rysliga cupcakes
1. Smeta ut lite chokladfrosting i mitten av 6 av chokladmuffinsen och doppa i de krossade chokladkakorna.
2. Spritsa ett spöke av marängen.
3. Gör ögon av lakrits.
Blod
1. Koka ihop sirap, frysta hallon, strösocker och rödbetsjuice till rätt konsistens. Det ska vara trögflytande och ganska mörkt!
Ätbart glas
1. Värm socker och vatten till 160°.
2. Lägg på bakplåtspapper på en ugnsform och lägg i frys.
Montera ihop den andra sortens rysliga cupcakes
1. Smeta på vit frosting på resten av muffinsen.
2. Stick i en “glasbit”.
3. Stick två små “tandhål”.
4. Ringla över blod.
Bloddryck
1. Koka upp frysta hallon, rödbetsjuice och strösocker.
2. Mixa och sila sedan. Låt svalna i kyl.
3. Häll i blodpåsar!