Twice cooked pork

Publicerat:
2019-04-30Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1kggrissida, färsk och benfri
- 4cmingefära
- 3klyfta(or)vitlök
- 1röd chili
- 1grön chili
- 4vitlökssprouts, kan hittas i asiatisk butik
- 4salladslök
- 2mskmatolja
- 2tsksöt sojabönspasta, kan hittas i asiatisk butik
- 2tsksalt sojabönspasta, kan hittas i asiatisk butik
- 2tskfermenterade torkade sojabönor, kan hittas i asiatisk butik
- 2tsksocker
- 4mskkinesiskt matlagningsvin, kan hittas i asiatisk butik
- 2mskljus kinesisk soja, kan hittas i asiatisk butik
- jasminris till servering
Så lagar du
1. Koka grissida i lättsaltat vatten i 40 minuter. Ta upp och låt svalna. Under tiden kan du göra vårrullarna.
2. Dela det kokta och svala köttet på längden i tre delar och skiva i tunna fina skivor ca 3 mm tjocka.
3. Strimla ingefära och vitlök fint. Strimla röd och grön chili men ta inte med kärnhuset.
4. Skär vitlökssprouts och salladslök i 5 cm långa bitar.
5. Hetta upp oljan i en stor wok och stek det skivade fläsket i 3–4 minuter eller tills det är gyllene.
6. Tillsätt vitlök, ingefära, sojabönspasta, sojabönor och socker. Fräs hastigt och tillsätt sedan resterande ingredienser. Fräs samman i ca 1 minut och servera genast, gärna tillsammans med jasminris.
Tips
Det går utmärkt att förbereda rätten genom att koka köttet dagen innan.