Twice cooked pork

Twice cooked pork.

Publicerat:

Tillagningstid:

Tareq förflyttar oss till Kina med en rätt som består av veganska vårrullar och griskött som tillagats två gånger för att bli riktigt saftigt och gott. Du kan behöva handla vissa av ingredienserna i en butik med stort asiatiskt sortiment för att få till de rätta smakerna.

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    grissida, färsk och benfri
  • 4cm
    ingefära
  • 3klyfta(or)
    vitlök
  • 1
    röd chili
  • 1
    grön chili
  • 4
    vitlökssprouts, kan hittas i asiatisk butik
  • 4
    salladslök
  • 2msk
    matolja
  • 2tsk
    söt sojabönspasta, kan hittas i asiatisk butik
  • 2tsk
    salt sojabönspasta, kan hittas i asiatisk butik
  • 2tsk
    fermenterade torkade sojabönor, kan hittas i asiatisk butik
  • 2tsk
    socker
  • 4msk
    kinesiskt matlagningsvin, kan hittas i asiatisk butik
  • 2msk
    ljus kinesisk soja, kan hittas i asiatisk butik
  • jasminris till servering

Så lagar du

1. Koka grissida i lättsaltat vatten i 40 minuter. Ta upp och låt svalna. Under tiden kan du göra vårrullarna.

2. Dela det kokta och svala köttet på längden i tre delar och skiva i tunna fina skivor ca 3 mm tjocka.

3. Strimla ingefära och vitlök fint. Strimla röd och grön chili men ta inte med kärnhuset.

4. Skär vitlökssprouts och salladslök i 5 cm långa bitar.

5. Hetta upp oljan i en stor wok och stek det skivade fläsket i 3–4 minuter eller tills det är gyllene.

6. Tillsätt vitlök, ingefära, sojabönspasta, sojabönor och socker. Fräs hastigt och tillsätt sedan resterande ingredienser. Fräs samman i ca 1 minut och servera genast, gärna tillsammans med jasminris.

Tips

Det går utmärkt att förbereda rätten genom att koka köttet dagen innan.

Dela det här receptet med dina vänner!