Tysk macka över öppen eld

Publicerat:
2021-01-29Tillagningstid:
Ibland måste man tänja på gränserna och testa nya smakkombinationer. Krämigheten i majonnäsen och senapen och syrligheten i äpplet och surkålen lyfter den här smörgåsen till en ny nivå.
Ingredienser
4portioner
- 8skiva(or)levain surdegsbröd (eller annat motsvarande bröd)
- 2mskdijonsenap
- 1tskmajonnäs
- 8skiva(or)rökt skinka
- 100gemmentaler
- 2saltgurkor (tunt skivade på längden)
- 1grönt äpple (skivat i 8 skivor)
- 200gsurkål
Så lagar du
- Bred brödskivorna med majonnäs och dijonsenap.
- Lägg sedan ost, skinka, äpple, saltgurka och surkål i jämna fina lager och avsluta med en andra skiva bröd. Tänk på att det som inte behöver så mycket värme hamnar närmare mitten som t ex äpple och surkål.
- Grilla i smörgåsjärn, smörgåsgrill eller i halster, ca 2 minuter på vardera sida.