Tysk potatissallad

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
En härlig variant av den tyska potatissalladen med dijonsenap och balsamvinäger.
Ingredienser
4portioner
- 500gkokt potatis
- 2mskkapris
- ½dlättiksgurka
- 1stpurjolök
- ½dlfärsk dill
- ½dlfärsk persilja
Vinägrett
- 2mskdijonsenap
- 3tsksocker
- 3mskbalsamvinäger
- 1dlrapsolja
- 1mskvatten
- salt och vitpeppar
Så lagar du
1. Potatissallad: Dela potatisen och lägg i en skål, häll i kapris.
2. Hacka ättiksgurkan, finhacka purjolöken och hacka örterna. Blanda med potatisen.
3. Vinagrett: Blanda ingredienserna i en skål. Smaksätt med salt och vitpeppar.
4. Häll vinägretten över potatisen och rör ihop försiktigt.