Ugnsbakad aubergine

Publicerat:
2016-02-19Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 2auberginer
- 1burk(ar)kokta vita bönor
- ½salladshuvud eller 1 litet (ej isberg dock)
- 100gpekannötter
- 2dlvatten
- ½citron
- 2mskkapris
- 2tomater
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 180°. Skär auberginen i 8 långa klyftor per styck och rosta i ugn med lite salt och olja i 30 minuter.
2. Skölj bönorna i en sil under rinnande vatten. Plocka salladsbladen och skär på längden i breda strimlor och skölj i vatten. Skaka av ordentligt.
3. Mixa pekannötter, vatten, saften från citronen och kaprisen i en kannmixer till en chunky konsistens. Smaksätt med lite mer havssalt vid behov. Tärna tomaterna.
4. Lägg ihop salladen på tallrikar, droppa ut såsen och servera rumstempererad.