Ugnsbakad aubergine

Ugnsbakad aubergine

Publicerat:

Tillagningstid:

Serveras med stora vita bönor, tomat och sältad pekandressing. Supergott!

Ingredienser

4portioner

  • 2
    auberginer
  • 1burk(ar)
    kokta vita bönor
  • ½
    salladshuvud eller 1 litet (ej isberg dock)
  • 100g
    pekannötter
  • 2dl
    vatten
  • ½
    citron
  • 2msk
    kapris
  • 2
    tomater

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180°. Skär auberginen i 8 långa klyftor per styck och rosta i ugn med lite salt och olja i 30 minuter.

2. Skölj bönorna i en sil under rinnande vatten. Plocka salladsbladen och skär på längden i breda strimlor och skölj i vatten. Skaka av ordentligt.

3. Mixa pekannötter, vatten, saften från citronen och kaprisen i en kannmixer till en chunky konsistens. Smaksätt med lite mer havssalt vid behov. Tärna tomaterna.

4. Lägg ihop salladen på tallrikar, droppa ut såsen och servera rumstempererad.

Dela det här receptet med dina vänner!