Ugnsbakad blomkål med rostad sparris och pistagevinägrett

Ingredienser
4portioner
- 1blomkål
- 2knippa(or)grön sparris (á 250 g)
- 2mskolivolja
- 1tskflingsalt
- 1dlparmesanost, hyvlad
Pistagevinägrett
- 2mskpistagenötter, skalade
- 1mskcrema di balsamico
- 1tskflytande honung
- ½dlrapsolja
- 1krmsalt
- 2krmnymalen svartpeppar
- 2mskcurry
- 2tskspiskummin
Så lagar du
- Börja med pistagevinägretten. Hacka nötterna och rosta dem i en torr, het stekpanna ca 1 minut. Blanda med övriga ingredienser.
- Blanda curry och spiskummin. Häll därefter i olja och blanda.
- Pensla curry på små buketter av blomkål, lägg i ugnform och baka i ugnen på 180 grader i ca 30 minuter.
- Bryt ev. av den nedre torra delen på sparrisen.
- Grilla eller stek sparrisen i oljan i ca 5 minuter. Strö över flingsalt.
- Lägg sparrisen på ett fat och ringla över pistagevinägretten vid servering. Strö över hyvlad parmesan.