Ugnsbakad lammbringa fylld med färsk spenat

Publicerat:
2012-10-29Ingredienser
4portioner
- ca 1kglammbringa
- 40gfärsk babyspenat
- 4-6stvitlöksklyftor
- 1steko citron
- 2stkvistar rosmarin
- 2 stmedelstora morötter
- 1stgulbeta
- 8stmedelstora potatis
- 1stgul lök
- 4-6dlutspädd kycklingbuljong
- 1msksmör
- 1mskrapsolja
- salt och nymalen vitpeppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 120 grader.
2. Putsa bort eventuella broskbitar från lammbringan. Lägg den med insidan uppåt.
3. Pressa vitlöken och fördela den över bringan, riv över skal från citronen salta och peppra, lägg i den färska spenaten, rulla ihop och dela på mitten, bind upp dom två bitarna av bringan med steksnöre.
4. Lägg i 1 msk smör och 1 msk rapsolja i stekpanna som tål att vara i ugn, stek sedan bringan tills att den är gyllenbrun runt om, dela sedan citronen i fyra bitar och pressa över saften samt låt citronbitarna följa med i stekpannan som nu sätts in i ugnen ca 2 timmar.
5. Under tiden lammet står i ugnen, skala och ansa morötter, gulbeta, lök samt potatis. Skiva dessa rotfrukter i tunna skivor.
6. Riv av bladen från rosmarinskvisten och blanda ihop med rotgrönsakerna, lägg allt i en ugnssäker form, slå över buljongen, smaka av med salt och sätt in i ugnen på samma temperatur som lammet i cirka 1 ½ timma.
7. Rotgrönsakerna placeras i djupatallrikar med buljong, köttet skivas i lämpliga skivor och placeras ovanpå, servera gärna en sallad till.