Ugnsbakad lax med quinoa och yoghurtsås

Ugnsbakad lax med quinoa och yoghurtsås

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    laxfilé
  • 300g
    svamp
  • 1st
    rödlök
  • 50g
    smör
  • salvia
  • 3dl
    quinoa
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1dl
    matlagningsyoghurt
  • 0,5st
    citron
  • 1-2msk
    honung

Så lagar du

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär svampen i stora bitar och lägg i en ugnsfast form. Skiva rödlöken och fördela över svampen. Dela sedan laxen i bitar och lägg ovanpå. Salta, peppra och avsluta med ett par klickar smör på toppen.

Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

Koka quinoan enligt anvisningar på paketet. Låt rinna av en stund och stek sedan quinoan i en panna tillsammans med skivad vitlök.

Yoghurtsås:

Blanda matlagningsyoghurt, vatten, citronsaft och flytande honung. Smaka av med salt och peppar.

Vid servering, ringla yoghurtsåsen över laxen och strö färsk salvia över quinoan.

Dela det här receptet med dina vänner!