Ingredienser
4portioner
- 600glaxfilé
- 300gsvamp
- 1strödlök
- 50gsmör
- salvia
- 3dlquinoa
- 2klyfta(or)vitlök
- 1dlmatlagningsyoghurt
- 0,5stcitron
- 1-2mskhonung
Så lagar du
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär svampen i stora bitar och lägg i en ugnsfast form. Skiva rödlöken och fördela över svampen. Dela sedan laxen i bitar och lägg ovanpå. Salta, peppra och avsluta med ett par klickar smör på toppen.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Koka quinoan enligt anvisningar på paketet. Låt rinna av en stund och stek sedan quinoan i en panna tillsammans med skivad vitlök.
Yoghurtsås:
Blanda matlagningsyoghurt, vatten, citronsaft och flytande honung. Smaka av med salt och peppar.
Vid servering, ringla yoghurtsåsen över laxen och strö färsk salvia över quinoan.