Ugnsbakad pestotorsk med rostad paprika

Publicerat:

Ingredienser

2portioner

  • 2st
    Torskfiléer, à 200 g styck
  • 2-3
    Paprikor
  • 140g
    Valfri pasta
  • 2msk
    Pesto
  • 1dl
    Olivolja
  • 3msk
    Pinjenötter, rostade
  • 3klyfta(or)
    Vitlök
  • Två rejäla knippor basilika + stjälkar
  • Salt
  • Några droppar citronsaft (kan uteslutas)
  • 2msk
    Olivolja (att ringla över)
  • En rejäl nypa grovmalen havssalt

Så lagar du

<b>Rostad paprika:</B>

Kärna ur paprikorna och dela dem i sjättedelar. Lägg paprikabitarna på en plåt med snittytan nedåt. Ringla över olivolja och pressa över citronsaft. Strö över vitlök samt salt och peppar. Tillaga i ugnen i cirka 10 minuter på 225 grader.

<b>Pesto:</b>

1 dl olivolja

3 msk rostade pinjenötter

Tre vitlöksklyftor

Två rejäla knippor basilika + stjälkar

Salt

Några droppar citronsaft (kan uteslutas)

Mixa allt.

Bred peston över torsken och tillaga i ugnen i cirka 10 minuter på 200 grader, men känn på fisken emellanåt det kan ta längre eller kortare tid! Koka pastan under tiden. Blanda ner paprikaskivorna i den färdiga pastan och servera till torsken. Enkelt och gott! Det går även utmärkt att byta ut torsken till någon annan fisk.

Dela det här receptet med dina vänner!