Ugnsbakad pestotorsk med rostad paprika
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
2portioner
- 2stTorskfiléer, à 200 g styck
- 2-3Paprikor
- 140gValfri pasta
- 2mskPesto
- 1dlOlivolja
- 3mskPinjenötter, rostade
- 3klyfta(or)Vitlök
- Två rejäla knippor basilika + stjälkar
- Salt
- Några droppar citronsaft (kan uteslutas)
- 2mskOlivolja (att ringla över)
- En rejäl nypa grovmalen havssalt
Så lagar du
<b>Rostad paprika:</B>
Kärna ur paprikorna och dela dem i sjättedelar. Lägg paprikabitarna på en plåt med snittytan nedåt. Ringla över olivolja och pressa över citronsaft. Strö över vitlök samt salt och peppar. Tillaga i ugnen i cirka 10 minuter på 225 grader.
<b>Pesto:</b>
1 dl olivolja
3 msk rostade pinjenötter
Tre vitlöksklyftor
Två rejäla knippor basilika + stjälkar
Salt
Några droppar citronsaft (kan uteslutas)
Mixa allt.
Bred peston över torsken och tillaga i ugnen i cirka 10 minuter på 200 grader, men känn på fisken emellanåt det kan ta längre eller kortare tid! Koka pastan under tiden. Blanda ner paprikaskivorna i den färdiga pastan och servera till torsken. Enkelt och gott! Det går även utmärkt att byta ut torsken till någon annan fisk.