Ugnsbakad Piggvar med nötbrynt smör, äggrulle, riven pepparrot och sockerärtor/ärtor

Publicerat:
2015-01-07Ingredienser
4portioner
- 4 x 160gpiggvarfiléer samt olivolja till formen
- 4hårdkokta ägg
- 40gsmält smör
- 1mskfinhackad dill
- 120gsmör - smält och låt sakta brynas till nötbrunt
- 100gpepparrot - rives precis innan servering
- 200gsockerärtor, ärtor eller motsvarande, lättkokta i saltat vatten
- potatis, kokt samt dill till garnering
- salt och nymalen vitpeppar
Så lagar du
Hårdkoka äggen och hacka dom. Smält smör, blanda ägg och dill samt salt och peppar med ägget. Gör en rulle och lägg i kyl! Skär sen 4 ”stubbar”.
Sätt ugnen på 120 C salta och peppra piggvaren på den ”fula sidan” dvs den som varit mot ben. Slå lite olivolja i en ugnsfast form och lägg fisken med den fina sidan uppåt. Baka i ugnen tills innertemperaturen på firren är ca 48 C. Detta göres när i princip allt annat är färdigt!
Koka potatis, koka ärtor, skira smöret och nötbryn det, riv pepparroten.
Lägg upp allt vackert på en tallrik med det nötbrynta smöret vid sidan av så var och en får så mycket dom önskar!
Servera gärna med en fatad Chardonnay eller Chenin Blanc!