Ugnsbakad Piggvar med nötbrynt smör, äggrulle, riven pepparrot och sockerärtor/ärtor

Ugnsbakad Piggvar med nötbrynt smör, äggrulle, riven pepparrot och sockerärtor/ärtor

Ingredienser

4portioner

  • 4 x 160g
    piggvarfiléer samt olivolja till formen
  • 4
    hårdkokta ägg
  • 40g
    smält smör
  • 1msk
    finhackad dill
  • 120g
    smör - smält och låt sakta brynas till nötbrunt
  • 100g
    pepparrot - rives precis innan servering
  • 200g
    sockerärtor, ärtor eller motsvarande, lättkokta i saltat vatten
  • potatis, kokt samt dill till garnering
  • salt och nymalen vitpeppar

Så lagar du

Hårdkoka äggen och hacka dom. Smält smör, blanda ägg och dill samt salt och peppar med ägget. Gör en rulle och lägg i kyl! Skär sen 4 ”stubbar”.

Sätt ugnen på 120 C salta och peppra piggvaren på den ”fula sidan” dvs den som varit mot ben. Slå lite olivolja i en ugnsfast form och lägg fisken med den fina sidan uppåt. Baka i ugnen tills innertemperaturen på firren är ca 48 C. Detta göres när i princip allt annat är färdigt!

Koka potatis, koka ärtor, skira smöret och nötbryn det, riv pepparroten.

Lägg upp allt vackert på en tallrik med det nötbrynta smöret vid sidan av så var och en får så mycket dom önskar!

Servera gärna med en fatad Chardonnay eller Chenin Blanc!

Dela det här receptet med dina vänner!