Ugnsbakad potatis med svampsallad och löjrom

Publicerat:
2017-03-06Tillagningstid:
En rätt där de västra och de östra delarna av Finland möts. Filip Langhoffs ugnsbakade potatis får sällskap av två syrliga tillbehör med smetana som gemensam nämnare.
Ingredienser
4portioner
Svampsallad
- 200gsaltsvamp, gärna riskor
- 50gsmetana
- ½liten lök
- salt
- peppar
Löjrom och gräslök
- 100glöjrom
- 100gsmetana
- salt
- peppar
Så lagar du
Potatisen
1. Koka potatisarna i saltat vatten, rosta dem sedan i ugnen med smör eller annat fett och lite kryddor och salt.
2. Baka i ugnen ca 40 minuter i 200 grader (beroende på potatisens storlek).
Svampsallad
1. Skölj den saltade svampen väl och tärna den fint.
2. Blanda sedan ihop ingredienserna.
Löjrom och gräslök
1. Blanda ihop ingredienserna. Smetanan kan bytas ut mot gräddfil om så önskas.