Ingredienser
4portioner
- 500gfrysta spättafiléer
- salt och vitpeppar
- saft från 1 citron
- 1stblomkålshuvud
- 300gfärska champinjoner
- 1tsktorkad rosmarin
- 1dlvatten
- 1stkycklingbuljongtärning
- 1burk(ar)lätt crème fraiche
- en liten knippa färsk dill
- salt och peppar
- smör och olja till stekning
Så lagar du
Sätt ugnen på 200 grader.
Tina fisken om den är fryst. Lägg filéerna på en tallrik, pressa över citronsaften, salta och peppra.
Plocka blomkålen i stora buketter, skiva svampen grovt. Bryn blomkål, svamp och rosmarin i lite smör och olja. Häll på vatten, buljongtärning och crème fraiche. Låt småkoka i ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Häll blandningen i en passande ugnsfast form. Lägg fisken över grönsakerna och baka i ugnen i 15 minuter. Grovhacka dillen och strö över gratängen innan servering.
Servera med ris eller kokt potatis.