Ugnsbakade rödbetor med sikrom

Publicerat:
2017-02-23Tillagningstid:
Rödbetan är en fin primör som skall behandlas varsamt. Det räcker med en lätt tillredning och ett gott sällskap, denna gång spenat och sikrom.
Ingredienser
4portioner
- 20små rödbetor, med blast
- 200gfärsk spenat
- sikrom
- neutralolja
- salt
- peppar
- citron
Så lagar du
Ugnsbakad rödbeta
1. Ta cirka fem oskalade rödbetor per person och dela varje rödbeta i fyra klyftor.
2. Lägg i ugnsform och strö över en aning salt och peppar samt rapsolja.
3. Baka sedan i ugnen ca 25-45 minuter i 200 grader, lite beroende på rödbetornas storlek.
4. Servera de färdiga rödbetorna med spenatblad och rom.
Rommajonnäs
1. Mixa sikrom med stavmixer och späd på med olja lite åt gången.
2. Smaka av med salt, peppar och citron.