Ugnsbakade rödbetor med sikrom

Ugnsbakade rödbetor med sikrom

Publicerat:

Tillagningstid:

Rödbetan är en fin primör som skall behandlas varsamt. Det räcker med en lätt tillredning och ett gott sällskap, denna gång spenat och sikrom.

Ingredienser

4portioner

  • 20
    små rödbetor, med blast
  • 200g
    färsk spenat
  • sikrom
  • neutralolja
  • salt
  • peppar
  • citron

Så lagar du

Ugnsbakad rödbeta

1. Ta cirka fem oskalade rödbetor per person och dela varje rödbeta i fyra klyftor.

2. Lägg i ugnsform och strö över en aning salt och peppar samt rapsolja.

3. Baka sedan i ugnen ca 25-45 minuter i 200 grader, lite beroende på rödbetornas storlek.

4. Servera de färdiga rödbetorna med spenatblad och rom.

Rommajonnäs

1. Mixa sikrom med stavmixer och späd på med olja lite åt gången.

2. Smaka av med salt, peppar och citron.

Dela det här receptet med dina vänner!