Ugnspannkaka med färska fikon

Ugnspannkaka med färska fikon

Publicerat:

Tillagningstid:

Den traditionella ugnspannkakan i en kul variation. Serveras med vaniljkräm och dina favorittillbehör.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 7dl
    mjölk
  • dl
    vetemjöl
  • 5st
    ägg
  • 1tsk
    strösocker
  • 1tsk
    salt
  • 4st
    färska fikon, skivade (eller små bitar av 5 torkade)
  • 2msk
    smör till formen

Till servering

  • Välj det du gillar, t ex honung, naturell färskost smaksatt med lite vanilj, grädde, bär, sylt, bacon

Vaniljkräm

  • 200g
    färskost
  • 2dl
    grädde, vispbar
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 2msk
    florsocker

Så lagar du

1. Vispa hälften av mjölken med mjölet till en slät smet. Vispa ner resterande mjölk, ägg, socker och salt. Låt smeten vila, gärna minst 15 minuter.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ in en långpanna (ca 30 x 45 cm) med 2 matskedar smör i ugnen och låt det börja bubbla.

3. Ta ut formen, häll i smeten och fördela fikonskivorna ovanpå. Grädda mitt i ugnen 20–25 minuter.

4. Vaniljkräm: Vispa samtliga ingredienser till fluffig konsistens. Servera till pannkakan med dina favorittillbehör.

Dela det här receptet med dina vänner!