Ugnspannkaka med färska fikon

Publicerat:
2013-10-09Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- 7dlmjölk
- 4½dlvetemjöl
- 5stägg
- 1tskströsocker
- 1tsksalt
- 4stfärska fikon, skivade (eller små bitar av 5 torkade)
- 2msksmör till formen
Till servering
- Välj det du gillar, t ex honung, naturell färskost smaksatt med lite vanilj, grädde, bär, sylt, bacon
Vaniljkräm
- 200gfärskost
- 2dlgrädde, vispbar
- 1tskvaniljsocker
- 2mskflorsocker
Så lagar du
1. Vispa hälften av mjölken med mjölet till en slät smet. Vispa ner resterande mjölk, ägg, socker och salt. Låt smeten vila, gärna minst 15 minuter.
2. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ in en långpanna (ca 30 x 45 cm) med 2 matskedar smör i ugnen och låt det börja bubbla.
3. Ta ut formen, häll i smeten och fördela fikonskivorna ovanpå. Grädda mitt i ugnen 20–25 minuter.
4. Vaniljkräm: Vispa samtliga ingredienser till fluffig konsistens. Servera till pannkakan med dina favorittillbehör.