Ugnsrostade grönsaker med korv

Publicerat:
2016-04-22Tillagningstid:
Ugnsrostade, färggranna grönsaker tillsammans med god korv. Toppas med senapsdressing och chips. Fredagsmys i kubik.
Ingredienser
4portioner
- 4salsicciakorvar eller annan smakrik korv
- 1gul paprika
- 1röd paprika
- 1rödlök
- 1zucchini
- 4vitlöksklyftor
- 4mskolivolja
- salt & peppar
- några kvistar färsk timjan
- färsk kapris
- svarta oliver
- 100gchips (av en välfriterad sort)
Senapsdressing
- 3mskfransk senap
- 3mskvitvinsvinäger
- 1tskflytande honung
- 1½dlolivolja
- salt & peppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Strimla paprikorna, skär rödlöken i klyftor och zucchinin i 1 cm tjocka skivor. Skala och halvera vitlöksklyftorna.
3. Vänd allt i olivolja på en ugnsplåt och salta och peppra.
4. Rosta grönsakerna i ugnen i cirka 15 minuter. Strö over färsk timjan när det återstår 5 minuter.
5. Grilla korven i het grillpanna eller stekpanna.
6. Blanda med de rostade grönsakerna med dressingen på ett uppläggningsfat. Skiva korven och lägg ovanpå grönsakerna. Garnera med kapris, svarta oliver och chips.
Dressing
1. Rör ihop senap, vinäger och honung i en skål. Vispa droppvis ner olivoljan till en krämig dressing. Späd eventuellt med lite vatten.