Ugnsrostade morötter med getost

Publicerat:
2017-02-03Tillagningstid:
Ingredienser
8portioner
- 500gmorötter
- någrakvist(ar)färsk timjan
- 3mskolivolja
- salt och peppar
- 1stcitron, saften
- 2mskflytande honung
- 100ggetost
- 1dlvalnötter
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skala morötterna, dela dem och skär i ca 3 cm stora bitar. Lägg på en plåt och ringla olivolja över, salta och peppra och strö över lite färsk timjan. Rosta cirka 15 minuter.
3. Blanda citronsaft och honung, ta ut morötterna och ringla över citronblandningen och sätt sedan in morötterna ytterligare 5 minuter i ugnen.
4. Lägg därefter morötterna på ett stort fat och smula över getost och toppa med hackade valnötter.
Dryckestips
Mousserande rosévin:
Monte Rossa Flamingo Rosé Brut, Italien
Nr 7615, 160 kronor
Vitt vin:
Marqués de Riscal Organic 2016, Spanien
Nr 6001, 80 kronor
Rött vin:
Alva 2015, Frankrike
Nr 2288, 80 kronor
Alkoholfritt mousserande rosévin:
Arc-en-Ciel Vin de Rosé, Frankrike
Nr 1932, 49 kronor
Alkoholfritt vitt vin:
Torres Santa Digna Sauvignon Blanc, Chile
Nr 1987, 59 kronor