Ugnsrostade morötter med getost

Ugnsrostade morötter med getost

Publicerat:

Tillagningstid:

Morötternas sötma och getostens strävhet blir en god kontrast. Receptet räcker till 8 på en buffé.

Ingredienser

8portioner

  • 500g
    morötter
  • någrakvist(ar)
    färsk timjan
  • 3msk
    olivolja
  • salt och peppar
  • 1st
    citron, saften
  • 2msk
    flytande honung
  • 100g
    getost
  • 1dl
    valnötter

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Skala morötterna, dela dem och skär i ca 3 cm stora bitar. Lägg på en plåt och ringla olivolja över, salta och peppra och strö över lite färsk timjan. Rosta cirka 15 minuter.

3. Blanda citronsaft och honung, ta ut morötterna och ringla över citronblandningen och sätt sedan in morötterna ytterligare 5 minuter i ugnen.

4. Lägg därefter morötterna på ett stort fat och smula över getost och toppa med hackade valnötter.  

Dryckestips

Mousserande rosévin:
Monte Rossa Flamingo Rosé Brut, Italien
Nr 7615, 160 kronor

Vitt vin:
Marqués de Riscal Organic 2016, Spanien
Nr 6001, 80 kronor

Rött vin:
Alva 2015, Frankrike
Nr 2288, 80 kronor

Alkoholfritt mousserande rosévin:
Arc-en-Ciel Vin de Rosé, Frankrike
Nr 1932, 49 kronor

Alkoholfritt vitt vin:
Torres Santa Digna Sauvignon Blanc, Chile
Nr 1987, 59 kronor

Dela det här receptet med dina vänner!