Ugnstekt lax med citronsås

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
10portioner
- 1,5-2kgskinn- och benfri laxfilé
- 1msksalt
- nymald svartpeppar
Citronsås
- 2citroner
- 4dllätt creme fraiche
- 2,5dlmellangrädde
- 4dlvatten
- 2fiskbuljongtärningar
- salt, vitpeppar
Tillbehör
- Pressad potatis
- Haricots verts
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär laxen i portionsbitar. Salta och peppra dem runt om. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
3. Sås: Tvätta och borsta citronerna väl i varmt vatten. Gör tunna strimlor av det gula skalet med zestjärn eller potatisskalare och kniv. Koka skalen ½ min och släng sedan vattnet.
4. Koka ihop creme fraiche, grädde, vatten och buljongtärningar 5-10 min. Smaka av med 1-2 msk pressad citron och om det behövs salt och peppar. Tillsätt citronskalen. Hit kan förberedas.
5. Stek fisken mitt i ugnen ca 10 min strax före servering. Värm såsen och servera med pressad potatis och haricots verts.