Ulrikas baconröra med ris

Publicerat:
2019-04-04Tillagningstid:
Ingredienser
3portioner
- 2paketbacon
- 5dlcrème fraiche
- 150 gchampinjoner
- 6-8cocktailtomater
- vitpeppar
- ris eller bulgur
- vitlöksstekt broccoli
- sallad, majs och gurka
Eriks tillägg
- ½dlpinjenötter eller solroskärnor
- palsternacka, kålrot eller morot
- 1mskkakao
- efter smakchilipulver
- 1tskrökt paprika
- ostronskivling
Så lagar du
1. Klipp ner bacon i 3 - 4 cm bitar och stek.
2. Lägg i crème fraiche och låt det smälta ner.
3. Lägg i champinjoner. Krydda med vitpeppar och smaka av. Låt koka upp.
4. Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i innan servering så de inte blir för varma.
5. Koka under tiden ris eller bulgur efter anvisning på förpackningen.
6. Servera med broccoli stekt i lite vitlök och smör, och sallad, majs och gurka.
Eriks tillägg
Rosta pinjenötter eller solroskärnor i het panna så du får något krispigt att toppa med.
Finriv palsternacka, kålrot eller morot och bland i crème fraichen. Tillsätt rökt paprikapulver.
Stek bacon tillsammans med kakao och lite chilipulver.
Testa att använda ostronskivling istället för champinjoner.
Byt ut vitpeppar mot 1 krm vitpeppar, 1 krm grönpeppar 1 krm svartpeppar.
Tips
Vill du testa med tomatsås istället? Byt ut crème fraiche mot krossade tomato. Tillsätt 1 dl grädde och soltorkade tomater i stället för cocktailtomater, några nypor farinsocker och en grönsaksbuljongtärning samt en knippe färsk basilika.