Klassisk, ungersk gulasch med vitkålsallad

Klassisk, ungersk gulasch med vitkålsallad

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 800 g
    grytbitar av picnicbog
  • 2-4 st
    gula lökar
  • 400 g
    krossade tomater
  • 200 g
    grillad paprika
  • 3msk
    paprikapulver
  • 2msk
    tomatpuré
  • 1 ½ liter
    vatten
  • 1st
    skal av citron
  • 1msk
    kummin
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1-2 msk
    smör
  • Salt & nymalen svartpeppar

Så lagar du

1. Skala och hacka vitlök och lök. Bryn i smör tillsammans paprikapulver tills löken mjuknat. Lägg i grytbitar av fläsket, rör om.

2. Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpurén och kummin.

3. Slå på vattnet och koka i ca 1,5 timmar, tills att köttet faller isär.

4. När grytan nästan är klar, skiva i bitar av grillad paprika och rivet skal av en citron, smaka av gulaschen med salt och nymalen svartpeppar.

Dela det här receptet med dina vänner!