Våfflor med falafeltillbehör

Publicerat:
2017-02-22Tillagningstid:
En matig våffla som passar utmärkt till brunch, lunch och middag. Jag gillar att servera den toppad med goda grönsaker och samma tillbehör som jag har till vanlig falafel. Lika ofta gör jag den som brunch och toppar med krämig avokado, rökt lax och gräddfil. Det blir ett mellanting mellan våffla och råraka.
Ingredienser
4portioner
- 3ägg
- 1sötpotatis, riven
- 1fast potatis, riven
- 1dlkikärtsmjöl
- 1krmsalt
- ½tskbakpulver
- valfri kryddning, t ex vitlök, citronskal, tahini, hackad persilja, chili
- smör till våffeljärnet
Till servering
- avokado, picklad röd lök, rökt lax, gräddfil, blandad sallad, pocherat eller stekt ägg, bacon
Så lagar du
1. Blanda samtliga ingredienser. Krydda efter egen smak.
2. Pensla våffeljärnet med smält smör. Kontrollera konsistensen på smeten genom att grädda en liten provvåffla. Om potatisen är mer vattnig kan du behöva tillsätta mer mjöl.
3. Grädda resterande våfflor. Receptet ger 4-5 stycken. Servera med dina tillbehör.