Våfflor med körsbärskompott

Publicerat:
2019-12-05Tillagningstid:
Vi får tacka Anders mormor Karin för att han valde banan som kock. Med sin enkla och okonstlade kokkonst skapade hon Anders första smak- och doftminnen. Karins paraddessert var strutar som fylldes med körsbärskompott eller annan frukt. Här hyllar Anders mormor Karin med en julig version av hennes minnesvärda strutar. De frasigt tunna strutarna gräddas i ugn och fylls med en kompott av bär eller frukt samt vispad grädde.
Ingredienser
6 - 8portioner
Strutar
- 2ägg
- 1dlsocker
- 1dlvetemjöl
- smör, för smörjning av ugnsplåten
Julig körsbärskompott
- 15gpistachnötter, grovhackade
- 4dlkörsbär
- 1äpple
- 1vaniljstång
- ½dlsyltsocker
- 1krmkanel
- 1krmkardemumma
Så lagar du
Strutar
1. Ägg och socker vispas, vetemjölet vänds ner.
2. Gräddas på välsmord plåt ca 1msk smet som breds ut i storlek av ett tefat.
3. Baka på 200 grader tills de får färg och forma till strutar så länge de är varma.
Julig körsbärskompott
1. Kärna ur körsbären, skala och tärna äpple smått.
2. Koka upp körsbär, äpple, fröna från en urskrapad vaniljstång, syltsocker, kanel och kardemumma. Småkoka ca 20 minuter.
3. Rör ner de grovhackade nötterna och låt svalna före servering.
Våfflor
1. Fyll strutarna med körsbärskompott eller andra lämpliga bär eller frukter samt vispad grädde.