Vaktel i karamelliserad lök med vermicellinudlar

Ingredienser
4portioner
- 4vaktlar, 300–400 g
- olja att steka i
Nudlar
- 500gvermicellinudlar
- 2mskolja med neutral smak
- ½tsksalt
- 2mskvatten
- 1mskolja med neutral smak
- 1tskgurkmeja
- svartpeppar
- 250gfryst grönsaksblandning, t ex ärter, paprika, majs
- russin
Löksås
- 2gula lökar
- 1rödlök
- 1paprika
- 5vitlöksklyftor
- ev lite vatten
- 1lagerblad
- salt
- svartpeppar
- 3dlvatten
- 1mskvinäger
- ev torkad chili
Roff – fyllning
- 1liten färsk ingefära, ca 1x1 centimeter
- 5vitlöksklyftor
- 1tsksalt
- ½tsksvartpeppar
- ev torkad chili
Tillbehör (valfritt)
- stekta/friterade matbananer
- smörstekta haricots verts
Så lagar du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Roff – fyllning: Mixa ingefära, vitlök, salt och peppar. Tillsätt lite torkad chili om du gillar hetta.
- Skölj vaktlarna. Gör små hål i dem och fyll de olika delarna med roff.
- Stek vaktlarna i olja i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Ta dem ur pannan, lägg i en smord ugnsform och sätt i ugnen 20 minuter.
- Löksås: Skala och hacka löken i mindre bitar. Skölj och hacka paprikan. Skala vitlöken.
- Stek gul lök och rödlök i samma olja som vakteln stektes. Rör om så att löken inte fastnar i botten. Tillsätt en skvätt vatten vid behov och lägg i lagerbladet. Tillsätt sedan paprika, vitlök, salt och peppar och blanda. Häll i vatten och vinäger. Blanda och låt puttra en liten stund. Smaka av löksåsen. Krydda med salt, peppar och chili efter smak.
- Smaka av och är den god, ta vaktlarna ur ugnen och lägg i såsen så att de kan suga åt sig smakerna. Låt pannan stå på låg värme.
- Fukta vermicellinudlarna med 2 msk olja (viktigt så att de inte blir en grötig boll) och ångkoka i omgångar, först 10 minuter.
- Lös upp salt i en skål med vatten och häll i olja. Tillsätt gurkmeja och blanda väl. Häll blandningen över nudlarna lite i taget medan du rör om. Blanda allt väl. Det är viktigt att nudlarna blir fuktiga, inte blöta.
- Om nudlarna fortfarande är torra, upprepa proceduren med vatten och olja som du häller över. Ångkoka igen ca 20 minuter tills nudlarna är al dente.
- När nudlarna är klara, tillsätt en grönsaksblandning som består av ärter, majs och paprika. Lägg i några russin, salta om det behövs och blanda väl.
- Lägg upp vaktlarna i halvor på ett fat med tillbehör runtomkring. Servera vermicellinudlarna toppade med löksås och njut av den smarriga rätten.