Ingredienser

2portioner

Två stora limpor

  • 750g
    vetemjöl special
  • 200g
    grahamsmjöl
  • 50g
    vetekli
  • 25g
    färsk jäst
  • 1msk
    brödsirap
  • 1msk
    honung
  • 1tsk
    salt
  • 2msk
    valnötsolja
  • 300g
    valnötskärnor
  • 6dl
    ljummet vatten
  • vetemjöl att baka ut med

Så lagar du

<b>1.</b> Blanda mjölsorter och vetekli i en skål. Lägg i jäst, honung, brödsirap, salt, valnötsolja och hälften av valnötterna. Häll i vattnet och knåda allt till en smidig deg i minst 10 min.

<b>2.</b> Lägg degen på mjölat bord och sträck och knåda den i 5 min. till. Rulla ihop den till en boll, lägg i skål täckt med blöt handduk el. plast. Låt jäsa på varm plats i minst 1 tim. tills den är 3 ggr så stor.

<b>3.</b> Vält ut degen försiktigt, blanda in resten av valnötterna. Skär degen i 2 delar och forma den till 2 tjocka limpor. Lägg dem på bakplåtspapper på plåt. Skär diagonala snitt i limporna och skvätt över lite mer valnötsolja. Låt jäsa i 30 min. till. Värm ugnen till 230 grader.

<b>4.</b> Grädda limporna i 30 min. Skvätt över lite mer olja efter 15 min. Ta ut dem när de är guldbruna och låt dem kallna på galler.

<b>Recept: John Burton Race</b>

Dela det här receptet med dina vänner!