Vanilj- och yoghurtpannacotta med granatäppelgelé

Vanilj- och yoghurtpannacotta med granatäppelgelé

Publicerat:

Tillagningstid:

Kontrasten mellan den krämigt lena vita pannacottan och den syrligt fräscha röda gelén är oslagbar!

Ingredienser

4portioner

Pannacotta

  • 3st
    gelatinblad
  • 1dl
    grädde med hög fetthalt
  • 1dl
    standardmjölk
  • 100g
    strösocker
  • 1st
    vaniljstång
  • 300g
    grekisk yoghurt

Gelé

  • 135g
    hallongelé (jelly)
  • 300ml
    granatäppeljuice
  • 1dl
    vatten

Topping

  • ½st
    granatäpple, kärnorna

Så lagar du

Pannacotta

1. Fukta gelatinet i en skål med vatten i 5 minuter.

2. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur innehållet. Värm grädde, mjölk, socker och vaniljen så att sockret löser sig.

3. Krama ur det nu mjuka gelatinet och lägg i den varma gräddblandningen, rör om så att gelatinet löser sig. Låt svalna.

4. Häll yoghurten i en skål och rör om. Bland med den avsvalnade gräddblandningen.

5. Vinkla serveringglas, tex champagneglas, med hjälp av äggkartonger, handdukar, eller något annat du har hemma. Smartast är att göra detta i en form som sedan kan placeras i kylen.

6. Häll i gräddblandningen i glasen och ställ i kylen tills de stelnat. Det tar ungefär 1-2 timmar.

Gelé

I receptet används brittisk gelé (jelly). Det går också bra att ersätta Lorraines gelé och använda ett annat recept, tex med gelatin som stelnande ingrediens.

1. Lägg hallongelén i en skål och häll över 1 dl varmt vatten.

2. Tillsätt granatäppeljuicen och låt blandningen svalna.

3. Ta ut glasen med pannacottan ur kylen och ställ dem upprätt. Häll på geléblandningen.

4. Ställ glasen i kylen igen, tills gelén ahr stelnat. Det tar ca 2 timmar.

Servering

Servera med granatäppelkärnor på toppen.

Dela det här receptet med dina vänner!