Vanilj- och yoghurtpannacotta med granatäppelgelé

Publicerat:
2015-10-01Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Pannacotta
- 3stgelatinblad
- 1dlgrädde med hög fetthalt
- 1dlstandardmjölk
- 100gströsocker
- 1stvaniljstång
- 300ggrekisk yoghurt
Gelé
- 135ghallongelé (jelly)
- 300mlgranatäppeljuice
- 1dlvatten
Topping
- ½stgranatäpple, kärnorna
Så lagar du
Pannacotta
1. Fukta gelatinet i en skål med vatten i 5 minuter.
2. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur innehållet. Värm grädde, mjölk, socker och vaniljen så att sockret löser sig.
3. Krama ur det nu mjuka gelatinet och lägg i den varma gräddblandningen, rör om så att gelatinet löser sig. Låt svalna.
4. Häll yoghurten i en skål och rör om. Bland med den avsvalnade gräddblandningen.
5. Vinkla serveringglas, tex champagneglas, med hjälp av äggkartonger, handdukar, eller något annat du har hemma. Smartast är att göra detta i en form som sedan kan placeras i kylen.
6. Häll i gräddblandningen i glasen och ställ i kylen tills de stelnat. Det tar ungefär 1-2 timmar.
Gelé
I receptet används brittisk gelé (jelly). Det går också bra att ersätta Lorraines gelé och använda ett annat recept, tex med gelatin som stelnande ingrediens.
1. Lägg hallongelén i en skål och häll över 1 dl varmt vatten.
2. Tillsätt granatäppeljuicen och låt blandningen svalna.
3. Ta ut glasen med pannacottan ur kylen och ställ dem upprätt. Häll på geléblandningen.
4. Ställ glasen i kylen igen, tills gelén ahr stelnat. Det tar ca 2 timmar.
Servering
Servera med granatäppelkärnor på toppen.