Vaniljglass med citronskal

Ingredienser

4portioner

  • 4dl
    vispgrädde
  • 4dl
    mjölk
  • 2st
    vaniljstänger
  • 1,6dl
    strösocker
  • 6st
    äggulor
  • En lite pyttenypa salt
  • Skalet fint rivet av ½ tvättad citron

Så lagar du

Häll grädde och mjölk i en kastrull, dela vaniljstängerna på längden

och skrapa ur fröna. Blanda i dom i gräddmjölken. Låt detta sjuda upp.

Tag sedan kastrullen från plattan så att gräddmjölken får svalna.

Vispa socker, äggulor och salt riktigt fluffigt med en elvisp. Slå det sen,

lite i taget i gräddmjölken. Vispa inte utan rör i det.

Ställ tillbaka kastrullen på spisen och sjud under vispning tills det

börjat tjockna.

Tag av spisen och vispa blandningen kall. Tillsätt det rivna citronskalet.

Frys i glassmaskin, eller så häller man glassblandningen i en skål som man kan röra i och ställer in i frysen. Rör om var 15:e minut och frys 2-3 timmar.

Dela det här receptet med dina vänner!