Ingredienser
4portioner
- 4dlvispgrädde
- 4dlmjölk
- 2stvaniljstänger
- 1,6dlströsocker
- 6stäggulor
- En lite pyttenypa salt
- Skalet fint rivet av ½ tvättad citron
Så lagar du
Häll grädde och mjölk i en kastrull, dela vaniljstängerna på längden
och skrapa ur fröna. Blanda i dom i gräddmjölken. Låt detta sjuda upp.
Tag sedan kastrullen från plattan så att gräddmjölken får svalna.
Vispa socker, äggulor och salt riktigt fluffigt med en elvisp. Slå det sen,
lite i taget i gräddmjölken. Vispa inte utan rör i det.
Ställ tillbaka kastrullen på spisen och sjud under vispning tills det
börjat tjockna.
Tag av spisen och vispa blandningen kall. Tillsätt det rivna citronskalet.
Frys i glassmaskin, eller så häller man glassblandningen i en skål som man kan röra i och ställer in i frysen. Rör om var 15:e minut och frys 2-3 timmar.