Vaniljhorn med hasselnötter

vaniljhorn

Publicerat:

Tillagningstid:

Ljuvligt spröda och inte allt för söta kakor som passar fint till glögg, eller som efterrätt med en stark espresso. Du kan själv mala hasselnötter med mandelkvarn eller i en mixer.

Ingredienser

40portioner

  • 1dl
    strösocker
  • 250g
    rumsvarmt smör
  • 1nypa(or)
    vaniljpulver
  • 150g
    malda hasselnötter
  • 2st
    äggulor
  • dl
    vetemjöl
  • ev. 2-3msk
    kallt vatten

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175˚C. 

2. Blanda alla ingredienser, tillsätt eventuellt lite kallt vatten om degen blir för smulig. Sätt in degen i kylskåp i cirka 30 min.

3. Dela degen i små bitar. Rulla dem först till en boll i handen och forma sedan till horn. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. 

4. Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, cirka 15 minuter. 

5. Låt kakorna svalna och pudra dem med florsocker blandat med vaniljsocker. 

Dela det här receptet med dina vänner!