Vaniljhorn med hasselnötter

Publicerat:
2015-12-04Tillagningstid:
Ljuvligt spröda och inte allt för söta kakor som passar fint till glögg, eller som efterrätt med en stark espresso. Du kan själv mala hasselnötter med mandelkvarn eller i en mixer.
Ingredienser
40portioner
- 1dlströsocker
- 250grumsvarmt smör
- 1nypa(or)vaniljpulver
- 150gmalda hasselnötter
- 2stäggulor
- 4½dlvetemjöl
- ev. 2-3mskkallt vatten
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175˚C.
2. Blanda alla ingredienser, tillsätt eventuellt lite kallt vatten om degen blir för smulig. Sätt in degen i kylskåp i cirka 30 min.
3. Dela degen i små bitar. Rulla dem först till en boll i handen och forma sedan till horn. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, cirka 15 minuter.
5. Låt kakorna svalna och pudra dem med florsocker blandat med vaniljsocker.