Vaniljpannacotta med åkerbär

Publicerat:
2017-09-13Tillagningstid:
Pannacotta är en helt ljuvlig dessert som är mycket lätt att göra. Den här är god till alla sorters bär.
Ingredienser
6portioner
- 2stgelatinblad
- 5dlvispgrädde
- ½dlströsocker
- 1stvaniljstång
Tillbehör
Så lagar du
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter.
2. Häll grädden och sockret i en kastrull. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna direkt i grädden. Lägg även vaniljstången i grädden.
3. Värm upp grädden och rör tills sockret löst sig, grädden ska inte koka bara precis sjuda upp. Krama ur gelatinbladen väl och lägg ner dem i grädden och rör tills de löst sig. Låt svalna en stund.
4. Ta upp vaniljstången och fördela vaniljgrädden i fina glas eller formar som rymmer ca 1 dl. Låt stå övertäckta i kyl och stelna i kyl cirka 4 timmar. Toppa med lätt sötade bär strax före serveringen.