Vaniljsoppa på exotiska frukter och kokosmjölk samt kanderade pistagenötter

Vaniljsoppa på exotiska frukter och kokosmjölk samt kanderade pistagenötter

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 2
    nätmeloner á 1 kg
  • 200g
    mangopuré fryst
  • 1dl
    kokosmjölk
  • 2msk
    florsocker
  • ½
    vaniljstång
  • 1dl
    pistagenötter
  • 1dl
    socker

Så lagar du

1. Hacka eller mortla pistagenötterna.

2. Häll socker samt pistagenötterna i en kastrull, koka tills dom blir gyllenbruna. Lägg upp på ett smörpapper och låt svalna.

3. Kärna ur melonerna, gröp ur melonköttet. Spara skalet.

4. Mixa melonköttet, mangopurén, florsocker samt märgen av vaniljen till en slät soppa, tillsätt kokosmjölken sist.

5. Häll tillbaka soppan i de tomma melonskalen, strössla över pistagenötterna.

6. Gör soppan precis innan du skall servera den. Om den får stå är det lätt att den skär sig, detsamma kan hända om man mixar för länge när kokosmjölken är tillsatt.

Dela det här receptet med dina vänner!