Vaniljsoppa på exotiska frukter och kokosmjölk samt kanderade pistagenötter

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 2nätmeloner á 1 kg
- 200gmangopuré fryst
- 1dlkokosmjölk
- 2mskflorsocker
- ½vaniljstång
- 1dlpistagenötter
- 1dlsocker
Så lagar du
1. Hacka eller mortla pistagenötterna.
2. Häll socker samt pistagenötterna i en kastrull, koka tills dom blir gyllenbruna. Lägg upp på ett smörpapper och låt svalna.
3. Kärna ur melonerna, gröp ur melonköttet. Spara skalet.
4. Mixa melonköttet, mangopurén, florsocker samt märgen av vaniljen till en slät soppa, tillsätt kokosmjölken sist.
5. Häll tillbaka soppan i de tomma melonskalen, strössla över pistagenötterna.
6. Gör soppan precis innan du skall servera den. Om den får stå är det lätt att den skär sig, detsamma kan hända om man mixar för länge när kokosmjölken är tillsatt.