Ingredienser
6portioner
- 6ägg
- 2knippa(or)grön eller vit sparris
- 200 glöjrom
- 2mskhackad gräslök eller körvel
Så lagar du
Skala sparrisen om det behövs. Mitt i sommaren är den så späd att den inte behöver skalas.
Koka äggen försiktigt i 6,5 minut, i rikligt saltat vatten. Lägg i sparrisen tillsammans med äggen efter tre minuter. Låt koka tillsammans tills äggen är klara. Skölj därefter med riktigt kallt vatten.
Skär av topparna på äggen. Ställ äggen i äggkartongen och lägg en rejäl klick med löjrom ovanpå. Garnera med hackad gräslök el. körvel. Servera tillsammans med sparrisen. Smaksätt med olivolja, salt och peppar.
<b>Tips!</b>
- Gillar du äggen lite mer hårdkokta, koka dem då i 8 minuter.
- Lägg löjrommen i en finmaskig trådsil över natten så blir den lättare att arbeta med.