Vårägg med löjrom och sparris

Vårägg med löjrom och sparris

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

6portioner

  • 6
    ägg
  • 2knippa(or)
    grön eller vit sparris
  • 200 g
    löjrom
  • 2msk
    hackad gräslök eller körvel

Så lagar du

Skala sparrisen om det behövs. Mitt i sommaren är den så späd att den inte behöver skalas.

Koka äggen försiktigt i 6,5 minut, i rikligt saltat vatten. Lägg i sparrisen tillsammans med äggen efter tre minuter. Låt koka tillsammans tills äggen är klara. Skölj därefter med riktigt kallt vatten.

Skär av topparna på äggen. Ställ äggen i äggkartongen och lägg en rejäl klick med löjrom ovanpå. Garnera med hackad gräslök el. körvel. Servera tillsammans med sparrisen. Smaksätt med olivolja, salt och peppar.

<b>Tips!</b>

- Gillar du äggen lite mer hårdkokta, koka dem då i 8 minuter.

- Lägg löjrommen i en finmaskig trådsil över natten så blir den lättare att arbeta med.

Dela det här receptet med dina vänner!