Vardagsstek med potatissallad

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1stbenfri stek, ca 800 gram
- 1/2kruk(or)färsk timjan
- 3kvist(ar)rosmarin
- flingsalt
- 2mskolivolja
- valfri peppar (i programmet använder vi oss av rosé- och svartpeppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 120 grader.
2. Hacka och bre ut örterna på en skärbräda. Strö ut flingsalt och peppar. Olja in steken med händerna och rulla runt i kryddblandningen.
3. Lägg steken på en plåt, stick in en ugnstermometer så att spetsen är mitt i köttet och ställ in i ugnen.
4. Vill du ha steken röd så ta ut den när termometern står på 60 grader. För medium gäller 63 grader och för well done 70 grader. Räkna med runt en timme i ugnen.
5. Ta ut och låt stå tills steken svalnat. Ställ sedan in den i kylen till nästa dag.
Kostnad: ca 39 kr per portion.