Vårgrön soppa med smördegs- och oststänger

Vårgrön soppa med smördegs- och oststänger

Ingredienser

4portioner

  • 3-4
    schalottenlökar
  • 2msk
    olivolja
  • 2
    hönsbuljongtärningar
  • 750g
    gröna ärter
  • ca 1liter
    kokande vatten
  • salt, peppar

Till garnering:

  • sockerärtskott

Till servering:

  • smördegs- och oststänger

Så lagar du

Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i oljan utan att ta färg ca 3 minuter. Smula ner buljongtärningarna och fräs under omrörning ca 1 minut. Tillsätt ärterna och fräs under omrörning 1 minut. Tillsätt hälften av vattnet och ge soppan ett uppkok.

Ta kastrullen från värmen och låt stå under lock ca 2 minuter. Mixa soppan slät, använd stavmixer eller mixer. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens. Koka upp och smaka av.

Fördela soppan i skålar. Garnera med sockerärtskott.

(Tips: Rör en skvätt prosecco eller champagne i soppan innan den garneras med sockerärtskott. Servera soppan i shotsglas som en liten bufférätt)

Knapriga oststänger med krämig soppa är en enkel och trevlig sätt att inleda middagen med - se recept nedan.

Dela det här receptet med dina vänner!