Världens snabbaste kantarellpaj

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
3 - 4portioner
- 250gfärska kantareller
- 1stsalladslök
- 1ask(ar)bladspenat
- salt och peppar
- 2-3msksmör
- 1dlkaffegrädde
- 2stägg
- 3arkfilodeg
- 2dlriven ost
Sallad
- 1mskdijonsenap
- 1dlolivolja
- 2mskcitronjuice
- rosépeppar
- 1ask(ar)frisésallad
Så lagar du
Kantarellpaj
1. Sätt ugnen på 200 grader. Rensa och skär svampen i stora bitar. Hacka salladslök och bladspenat.
2. Stek svampen i lite matfett tillsammans med den skurna salladslöken. Salta och peppra. Tillsätt därefter bladspenaten.
3. Vispa ihop grädde och ägg. Krydda med salt och peppar. Smaksätt gärna med en tesked dijonsenap.
4. Smöra fyra små pajformar. Lägg på två lager med filodeg. Låt lite deg hänga ut över kanten på formen. Bottna med svampfräset och häll sedan över äggstanningen. Toppa med riven ost. Sätt in pajen mitt i ugnen och grädda tills fyllningen stannat och fått lite färg, ca 25 minuter.
Sallad
Blanda dijonsenap med olivolja i en salladssål. Tillsätt citronjuice eller vitvinsvinäger. Krossa rosépeppar i en mortel och häll över i skålen. Blanda ner grovhackad frisésallad.