Världens snabbaste kantarellpaj

Kantareller, ägg, rödlök, riven ost, senap.

Publicerat:

Tillagningstid:

Pensla gärna pajdegskanterna med äggula innan pajerna sätts in i ugnen. Då får de en fin gyllenbrun färg.

Ingredienser

3 - 4portioner

  • 250g
    färska kantareller
  • 1st
    salladslök
  • 1ask(ar)
    bladspenat
  • salt och peppar
  • 2-3msk
    smör
  • 1dl
    kaffegrädde
  • 2st
    ägg
  • 3ark
    filodeg
  • 2dl
    riven ost

Sallad

  • 1msk
    dijonsenap
  • 1dl
    olivolja
  • 2msk
    citronjuice
  • rosépeppar
  • 1ask(ar)
    frisésallad

Så lagar du

Kantarellpaj
1. Sätt ugnen på 200 grader. Rensa och skär svampen i stora bitar. Hacka salladslök och bladspenat.

2. Stek svampen i lite matfett tillsammans med den skurna salladslöken. Salta och peppra. Tillsätt därefter bladspenaten.

3. Vispa ihop grädde och ägg. Krydda med salt och peppar. Smaksätt gärna med en tesked dijonsenap.

4. Smöra fyra små pajformar. Lägg på två lager med filodeg. Låt lite deg hänga ut över kanten på formen. Bottna med svampfräset och häll sedan över äggstanningen. Toppa med riven ost. Sätt in pajen mitt i ugnen och grädda tills fyllningen stannat och fått lite färg, ca 25 minuter.

Sallad
Blanda dijonsenap med olivolja i en salladssål. Tillsätt citronjuice eller vitvinsvinäger. Krossa rosépeppar i en mortel och häll över i skålen. Blanda ner grovhackad frisésallad.

Dela det här receptet med dina vänner!