Varm brie med rabarberchutney

Varm brie med rabarberchutney

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 2
    små brieostar

Smörpapper

  • 3
    rabarberstjälkar
  • ½liter
    jordgubbar
  • 2msk
    socker
  • ½
    vaniljstång

lite vitvinsvinäger el. vitt vin

    Så lagar du

    1. Sätt ugnen på 150 grader.

    2. Vira in ostarna i smörpapper och knyt ihop med bomullssnöre. Baka i ugnen tills de blir mjuka i mitten - ca 15 minuter.

    3. Häll vinäger eller vin i en kastrull tillsammans med socker och en halv vaniljstång. Lägg i skivad rabarber och delade jordgubbar. Rör försiktigt en stund på hög värme.

    4. Låt stå under lock på låg värme i ca 20 minuter. Ta ur vaniljstången och slå över chutneyn i en burk.

    5. Servera tillsammans med den smälta osten och kex eller något gott bröd.

    Dela det här receptet med dina vänner!