Varm brie med tomatsallad

Brieost, tomat, rödlök.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett snabbt och lätt sätt för ostälskaren att göra en god efterrätt.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    brietårta

Tomatsallad

  • 4st
    tomater
  • 1st
    rödlök
  • 6st
    stora blad färsk basilika
  • 1msk
    balsamvinäger
  • 1,5msk
    olivolja
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg brietårtan i en lagom stor ugnsfast form. Skiva tomaterna och finhacka löken, strimla basilikan. Blanda ihop salladen med övriga ingredienser. Salta och peppra.

2. Lägg tomatsalladen på brietårtan och ställ in i ugnen i ca 10 minuter. Brietårtan skall bli riktigt mjuk och krämig. Känn efter i mitten så att den verkligen mjuknat.

3. Servera gärna tomat- och mandelmarmelad till.

Dela det här receptet med dina vänner!