Varm brie med tomatsallad

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ett snabbt och lätt sätt för ostälskaren att göra en god efterrätt.
Ingredienser
4portioner
- 1stbrietårta
Tomatsallad
- 4sttomater
- 1strödlök
- 6ststora blad färsk basilika
- 1mskbalsamvinäger
- 1,5mskolivolja
- salt och peppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg brietårtan i en lagom stor ugnsfast form. Skiva tomaterna och finhacka löken, strimla basilikan. Blanda ihop salladen med övriga ingredienser. Salta och peppra.
2. Lägg tomatsalladen på brietårtan och ställ in i ugnen i ca 10 minuter. Brietårtan skall bli riktigt mjuk och krämig. Känn efter i mitten så att den verkligen mjuknat.
3. Servera gärna tomat- och mandelmarmelad till.